Aber jälleen kullan kimpussa

15.10.2006

Aberin ilme oli vakava ennen kisoja, kun hän kuuli joutuvansa nukkumaan Valtterin kanssa samassa huoneessa.

Aber Amiri nappasi Kotkasta viisi voittoa ja KLL:n mestaruuden vapaapainissa. Kajaanin keskuskoulun hyvää panosta täydensi Miro Sidik Ali sarjansa viidennellä sijalla.

Aber Amiri iskussa Kotkan KLL-kisoissa

Kajaanin Keskuskoulun Aber Amiri otti viikonvaihteessa Kotkassa painituissa vapaapainin Koululiikuntamestaruuskisoissa 37 kilon mestaruuden ylivoimaiseen tyyliin. 24 kilpailijan sarjassa kajaanilainen otteli kaikkiaan viisi ottelua, joissa hän antoi vastustajilleen vain kolme suorituspistettä.

Tiukin ottelu oli puolivälierä Karkkilan Jami Vilhusta vastaan. Vilhunen johti ottelua alussa 0-1, mutta taaksemenolla ja kipuliikkeellä Amiri väänsi tarvittavat pisteet. Finaalissa Lapuan Erno Halmesmäki kaatui ennen täyttä aikaa ylivoimaisella pistevoitolla 6-0.

-Finaaliottelu oli Aberin matseista paras. Hän teki pystyheitolla heti alussa kolme pinnaa ja sen jälkeen liikkui hyvin ja otti loput pisteet taaksemenoilla, valmentaja Stevo Petrovic kommentoi suojattinsa ottelua.

Viime keväänä Aber voitti KLL:n mestaruuden myös kreikkalais-roomalaisessa painissa. Samoin palkintokaappiin tuli SM-kulta poikien kreikkalais-roomalaisesta painista. Vapaapainin SM-kisat painitaan joulukuun alussa Vaasassa.

Ainoastaan kahdella painijalla on vielä mahdollisuus ottaa kotimaisista arvokisoista ns. neljän suora voittamalla molempien painimuotojen mestaruudet niin kreikkalais-roomalaisessa kuin vapaapainissa saman vuoden aikana.

Vaikka vapaapaini on Kajaanin Juntan painijoille selvä kakkoslaji, niin Aberin mestaruuden lisäksi Kajaanin pistetiliä lihotti myös Miro Sidik Ali nappaamalla viidennen sijan alle 16-vuotiaiden poikien 52 kilon sarjasta. Ensi kertaa isossa turnauksessa pisteille sijoittunut Miro otteli viikonvaihteen aikana kaikkiaan neljä kertaa, joista tilille kertyi kaksi voittoa.

Kaikkiaan KLL:n turnaukseen osallistui Kajaanista kuusi painijaa. Valtteri Helpin, Heman Sidik Alin, Paiam Amirin ja Shamal Amirin tie päättyi kuitenkin ennen sijoitusotteluita.

KLL:n vapaapainimestaruuskilpailut 14.-15.10.2006 Kotka (KVV)

Tulokset:

P13 v 37 kg: 1) Aber Amiri Kajaani, 2) Erno Halmesmäki Lapua, 3) Markus Jaakkola Hollola, 4) Hannu Hakala Haukipudas, 5) Tuomas Hirvonen Kuusankoski, 6) Jami Vilhunen Karkkila.

P16 v 52 kg: 1) Sami Ponsiluoma Vaasa, 2) Jesse Salomäki Nurmo, 3) Ville Halmela Karkkila, 4) Arttu Wecksten Kotka, 5) Miro Sidik Ali Kajaani, 6) Olli Laukkanen Helsinki.