Aber maksoi kalavelat Raahessa

7.5.2007

Tuore Suomen mestari Aber Amiri sai tehdä täyden päivätyön Raahen aluepaineissa. Loppuottelussa Oulun Pyrinnön Jani Pajukoski kaatui jaksoin 2-1. Juntan omissa kisoissa maaliskuun lopulla Pajukoski selätti Amirin, joten Raahessa oli kalavelat maksussa.

Painituloksia

Saloisten Salaman aluepainit Raahessa 5.5.2007.

Raahen aluepainien voitto oli kovemman työn takana, kuin SM-kulta viikko sitten Seinäjoelta. Pyrinnön Jani Pajukoski vei selvästi ensimmäisen jakson, mutta sitten Aber kohensi painiasentoaan ja rupesi ottelemaan tosissaan. Toinen jakso päättyi tasapisteisiin 4-4, mutta Aberin komea niskalenkki takasi jaksovoiton. Päätösjaksolla Jani sai pystystä pinnan johdon, mutta sen jälkeen Aber puolusti oman mattovuoronsa nollille ja pystyi vielä omalla päälläolovuorollaan rullaamaan pinnan arvoisesti. Näin jakso ja koko ottelu pinnoin 2-1 tuoreelle mestarille.

Sarjavoiton Kajaaniin toivat myös Ville Anttonen ja Paiam Amiri. Ville nappasi voitot komeilla niskalenkeillä ja kaverien hartiat olivat matossa alta aikayksikön. Myös tuomarihommissa ollut Paiam kukisti paluuta molskeille tekevän Vieskan Voiman Terho Lehtisen.

Tomi Nevalainen ja Valtteri Help olivat sarjoissaan kakkosia. Molempien sarjavoitot karkasivat vastustajien vyörytysten myötä. Hyvät kisat molemmilta. Samoin kehuja ansaitsee Tomi Saarinen, joka hävisi pari vuotta vanhemmalle Jussi Mehtälälle molemmat jaksot niukasti 4-1. KLL-mestari Kemin Tyystälä oli sitten jo selvästi liian kova vastus.

Pojat:

32 kg: 1) Samuli Toppila OP, 2) Valtteri Help KaJu, 3) Veli-Pekka Kellokangas KI, 4) Kristoffer Enryd OP, 5) Elias Tyystälä KI

34 kg: 1) Matias Tyystälä KI, 2) Jussi Mehtälä ViVo, 3) Tomi Saarinen KaJu

42 kg: 1) Aber Amiri KaJu, 2) Jani Pajukoski OP, 3) Timi Knuutinen SalSa, 4) Aarni-Veli Lehtinen ViVo

63 kg: 1) Paiam Amiri KaJu, 2) Terho Lehtinen ViVo