Aber ja Tomi voitokkaina

7.10.2007

Kuvassa yhdessä treenaavat Tomi ja Aber nappasivat sarjavoitot Alahärmästä. Juntta onnittelee.

Aber heilui kuin heinämies Alahärmän vapaapainin aluemestaruuskisoissa. Nevalaisen Tomi puolestaan nappasi alokassarjan voiton. Aberin tapaan 42 kilon sarjassa paininut Jarkko Kela voitti kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta loukkasi kätensä ja joutui luovuttamaan loput ottelut.

Pojat:

42 kg: 1) Aber Amiri KaJu, 2) Tufan Ahmadi VaaTo, 3) Miika Koho VaaTo, 4) Jarkko Kela KaJu, 5) Emil Pärkkä VVV

Aber selätti kaikki vastustajat ennen täyttä aikaa. Pari meni linkkariin ja paini näytti kulkevan vanhaan malliin.

-Jarkon voitin alle sekunnissa, Aber iloitsi tyttöpainijoita tiiraillessaan.

Aberin levottomissa puheissa on hiven totuuttakin, sillä Jarkko joutui louvuttamaan loukattuaan olkapäätä. Ennen loukkaantumista kukistui pistein Emil Pärkkä ja Tufan Ahmadi. Parasta Jarkkoa mitä on nähty!

58 kg: 1) Keijo Hietikko JalJa, 2) Nabard Sidik Ali KaJu, 3) Jouni Autio AK

Nabard pani ensin voiton Autiosta. Voitti Hietikon eka jaksolla, paini toisen tasan 1-1 ja hävisi kolmannen selvästi. Viime talven kestänyt selän parantelu näkyy yhä. Kovien matsien ja kovan harjoittelun myötä toivottavasti vanha Napsu palaa takaisin. Nyt ei löytynyt yritystä tiukoissa paikoissa.

63 kg: 1) Sami Ponsiluoma VVV, 2) Shamal Amiri KaJu, 3) Jan Lundström VVV, 4) Henry Haapoja IK

Shamal sai ottelussa Ponsiluomaa vastaan elämänsä selkäsaunan. Molemmat jaksot reilussa minuuttia 10-0 vaasalaiselle. Palomiehen pyörästä vietiin kajaanilaista niin lujaa, ettei moista ole nähty. Kannattaisi tulla joskus muutenkin kuin äidin kyydillä harjoituksiin. Jos salilla löysäillään, niin se näkyy kisoissa. Eikä tilanne muutu, vaikka ruvetaan painimaan krekoa.

69 kg: 1) Jani Mannila IK, 2) Mikko Teppo AU, 3)Niko Latvakoski SPM, 4) Arttu Koivulahti IK, 5) Paiam Amiri KaJu, 6) Heman Sidik Ali KaJu

Kaikkihan tietää sen hokeman huono, huonompi, huonoin. Nyt se voidaan muuttaa muotoon huono, Paiam, Heman.

Paiam oli voittamassa Mikko Teppoa vielä kaksi sekuntia ennen toisen jakson loppua, mutta sitten tyhmä rullin yritys ja kaveri nappasi pari pinnaa voittaen jakson. Eka jakson Paiam oli selvästi parempi. Kolmannella jaksolla ei mitään asiaa. Kylkivamma varmaan vielä haittaa.

Ja hymypoika-Heman... Jos Helsingissä olivat tytöt katselleet voitokkaiden matsien jälkeen ihaillen, niin nyt oli hiljaisempaa.

Aloittelijat 44 kg: 1) Tomi Nevalainen KaJu, 2) Ossi Kivipuro LaVe, 3) Väinö Salomäki LaVe,