SM-paineissa uudet säännöt

22.2.2009

Ja uusilla säännöillä väännetään Kajaanin SM-molskilla. Uudet säännöt suosivat selkeästi pystypainissa aktiivisia ja varoituksiakin kuulemma rapisee, jotta ropse käy.

Sääntö- ja kilpailuvaliokunta on päättänyt ottaa käyttöön FILA:n sääntömuutosesitykset kaikissa kevään SM-kilpailuissa koskien muutosten teknisiä osia  sekä suosittaa käyttöön ottoa myös kaikissa kansallisissa kilpailuissa.

Ottelun keskeyttämiseksi videotarkastelua varten, toimitaan toistaiseksi kuten aikaisemminkin eli
ottelun ylituomari/valvoja tekee ratkaisun.

Fila on tarkentanut  9.2. lähettämäänsä esitystä

Filan hallitus on kokouksessaan Roomassa, 31.1.2009 hyväksynyt seuraavat muutokset painisääntöihin. Nämä muutokset astuvat voimaan välittömästi kaikissa kansainvälisissä kilpailuissa jotka on merkitty Filan kilpailukalenteriin. Maanosien mestaruuskilpailujen jälkeen, toukokuussa 2009, Filan hallitus analysoi muutosten vaikutukset ja tekee lopulliset päätökset säännöistä, joilla painitaan vuoden 2012 Lontoon olympialaisiin asti.

Kreikkalais-roomalainen paini:

Ottelut voitetaan edelleen voittamalla 2 jaksoa joiden kesto on 2 minuuttia Otteluissa painitaan ensin 90 sek. pystypainia ja sitten 30 sek mattopainia. Painija, joka pääsee aloittamaan mattopaini-osuuden saa päättää aloittaako sen juntta-asennosta tai normaalista parterre-asennosta, jossa molemmat kädet ovat vastustajan selän päällä ja toinen polvi matossa. Jokaisessa jaksossa  90 sek. pystypainiosuuden jälkeen sääntöjen mukaisesti johdossa oleva painija saa edun mattopainialoituksessa eikä häntä rangaista, mikäli hän ei saa pisteitä 30 sek mattopainiosuuden aikana. Mikäli päällä oleva painija ei yritä aktiivisesti saada pisteitä, ottelijat komennetaan jatkamaan pystypaini asennosta. Kahden minuutin täytyttyä julistetaan jakson voittaja.

Mikäli tilanne on 90 sek. jälkeen 0-0, annetaan mattopainietu punaisissa painivalle painijalle, ja mikäli tilanne on sama toisen jakson 90 sek. painin jälkeen, annetaan etu sinisissä painivalle painijalle. Määrättäessä painijat 30 sek. mattopainiasentoon 0-0 tilanteessa on edun saaneen painijan tehtävä suorituspiste/pisteitä voittaakseen jakso. Mikäli edun saanut painija ei saa pisteitä tehdyksi, hyvitetään alla olevaa painijaa pisteellä ja hän voittaa jakson.

Mikäli molemmat painijat ovat voittaneet yhden jakson ja kolmas jakso on 90 sek jälkeen 0-0, saa enemmän pisteitä kahdessa ensimmäisessä jaksossa tehnyt painija valita aloitusasentonsa; alla tai päällä. Mikäli molemmilla painijoilla on yhtä paljon tehtyjä pisteitä kahdelta ensimmäiseltä jaksolta, tuomaristo tarkistaa kummalla painijalla on arvokkaampia suorituspisteitä (5-3-2), jos suorituspisteetkin ovat tasan katsotaan kummalla painijalla on vähemmän varoituksia kahdelta edelliseltä jaksolta. Jos kaikki on tasan vielä tämän jälkeen, arvotaan kumpi painija saa edun valita aloitusasento mattopainiosuudessa. Mikäli 30 sek. mattopainin aikana ei tule pisteitä annetaan alla olevalle painijalle 1 suorituspiste ja hänet julistetaan ottelun voittajaksi.

Rangaistukset negatiivisesta painista:

Kaikki sanktiot negatiivisesta painista ja kielletyistä otteista pysyvät voimassa. Tuomareilta vaaditaan tiukempaa suhtautumista painijoille annettavien sanktioiden noudattamisesta. Tuomari huomauttaa vain kerran "kehotussanoin" passiivisesta painista tai kielletyistä otteista. Mikäli huomautus ei tehoa, tuomaristo antaa varoituksen virheen tehneelle painijalle ja yhden pisteen hänen vastustajalleen.