Santeri Lapuan painien ykkönen - Heli voitti myös

1.11.2009

Neljä iloista painijaa Lapuan reissusta. Huomatkaa Santerin uusi kännykkä!
Ei armoa. Mattotuomarina toimivalta Yli-Hannukselan Sepolta meinasi sormet loppua kesken, kun Santeri väänteli vastustajia selälleen.
Lähellä se oli. Nimittäin Konstan voitto avausottelussa. Tästäkin pinteestä kaveri pääsi irti.
Meilläkö pusuhuulet? Santerin ja Tomin ulkoinen olemus teki suuren vaikutuksen paikallisiin tyttöihin.

Onnistunut oli reissu Lapuan ikäkausipaineihin. Kvistin Santeri oli koko kisojen paras painija ja nappasi arvokkaan kännykän omakseen. Sarjavoittoon ylsi myös Heli tyttöjen 52 kiloisissa. Tomi oli sarjansa kakkonen ja Konsta neljäs. Miro valmistautui illan treffeille tuomarihommilla. Ja hyvin valmistautuikin.

Pojat 11 v.

38 kg: 1) Artturi Miilumäki AU, 2) Antti Ketola LaVi, 3) Leonard Quednau VV, 4) Konsta Kvist KaJu.

Leonard Quednau VV - Konsta Kvist KaJu (6-1, 3-4, sv. 3. jakso)

Antti Ketola LaVi - Konsta Kvist sv. 1. jakso

Artturi Miilumäki - Konsta Kvist ypv 2-0 (5-0, 6-0)

Kaikki Konstan vastustajat olivat puoli päätä pidempiä. Eka ottelun toinen jakso oli koko vuoden paras taistelu Konstalta. Paini juuri niin kuin tauolla sovittiin ja tiukka voitto irtosi. Kolmannella jaksolla pää irtosi taas harteista ja kaveri löi niskalenkin.

Toinen matsi oli pikaottelu, josta ei paljon sanomista. Siinäkin pääsi kaveri lyömään lenkistä. Kolmas ottelu oli taas selvästi parempaa painia, mutta kaveri oli vain liian taitava.

Talven aikana opeteltavia asioita ovat niskalenkin jatko, otteluasento paremmaksi ja sitten vielä rullin puolustus ja passaus. Saatamme huutaa Stevoa apuun, jotta hommat voisi hioa kohdalleen myös Tomin ja Santerin kanssa.

Pojat 9 v.

28 kg: 1) Santeri Kvist KaJu, 2) Aku Latva-Hoppala IK, 3) Lorenz Quednau VV, 4) Jere Siipola LaihLu, 5) Joona Pöytälaakso IK, 6) Lauri Viitala IK, 7) Otto Sarvela SPM.

Santeri Kvist - Lorenz Quednau  sv 1. jakso

Santeri - Otto Sarvela sv 1. jakso

Santeri - Joona Pöytälaakso sv 1. jakso

Santeri - Aku Latva-Hoppala sv 1. jakso

Lorenz tarjosi tiukkaa vastusta, mutta Santerin häränkääntö puri heti avausjaksolla. Tiukkaan piti kuitenkin puristaa, ennen kuin kaveri meni selälleen.

Otto kaatui komealla lonkkaheitolla. Tuota heittoa kannattaa treenata edelleen!

Joona hoitui häränkäännöllä. Samoin kellistyi myös finaalivastustaja Aku. Hyvät kisat Santerilta. Hieman vain oli heitot pystystä hukassa, mutta eiköhän ne sieltä löydy harjoituksen myötä. Matosta kannattaisi kokeilla helpommissa matseissa muutakin kuin sitä yhtä vääntöä. Mitä enemmän liikkeitä osaa matseissa käyttää, sitä parempi. Ja mihin ihmeeseen on kadonnut Santerin niskalenkki?

37 kg: 1) Otto Ketonen IK, 2) Tomi Rusanen KaJu, 3) Willy Lindfors VV, 4) Jazz Saarimaa NJ, 5) Alex Lehtimäki LaVe.

Tomi Rusanen - Willy Lindfors sx. 2. jakso

Tomi - Jazz Saarimaa sv. 1. jakso

Tomi - Alex Lehtimäki sv 1. jakso

Otto Ketonen - Tomi sv. 1. jakso

Ensimmäisess ottelussa Tomin selkävoitto toisella jaksolla noin minuutin painin jälkeen. Avausjakson vei Helsingin poika ypv:llä pistein 7-3. Tomi syöksyi kaksi kertaa niskalenkkiin.. Toisella jaksolla Tomin paini eri maata ja selätys tuli häränkäännöllä.

Jazz ja Alex päätyivät selälleen nopeasti. Ainakin toinen meni häränkääntöön. Sarjan finaalissa Otto taas nappasi Tomista niin tiukan niskalenkin, ettei pois ollut asiaa.

Tomilta syksyn parhaat matsit ja voittokin olisi ollut mahdollista. Jos talvi käydään aktiivisesti kisoissa, niin keväällä paini toisessa mallissa. Ja Stevon niskalenkinjatkokoulutukseen käy Tominkin tie..

Tytöt

52 kg: 1) Heli Moliis KaJu, 2) Serafia Mannila YKV.

Heli nyppäsi vastustajan alleen ja sieltä etupuolelta puri sitten vanha tuttu ase; häränkääntö.. Olisi kyllä voinut ottaa matsia vähän kauemminkin. Nyt pitäisi vain hankkia ne hauikset. Toisaalta noilla otteilla kyllä saa vielä pidettyä nassikkapainiryhmän kurissa. Tosin Otto ja Jaakko ovat vaarallisen vahvoja, omasta mielestään.