Osa paini - osa ei

3.10.2010

Tuukka, Heli ja Pyry saavat puhtaat paperit Ilmajoen kisoista. Vaikka Pyry sarjassa jäikin kakkoseksi, niin kisat menivät hyvin. Sen sijaan rytmiryhmällä Santeri, Johan ja Joel on vähän pohdinnan paikkaa. Milad hortoili Ilmajoella siinä näiden ryhmien rajamailla.

2.10.2010 Ilmajoki
Länsi- ja Pohjois-Suomen aluemestaruuskilpailut, vp ja OP-turnaus

Järjestäjä: Ilmajoen Kisailijat

Tytöt ja Naiset
PeTo, 3) Serafia Mannila YKV, 4) Noora Korpi YKV.
63 kg: 1) Heli Moliis KaJu, 2) Heidi Kiikka YKV.

Varsinaisessa kisamatsissan Heli selätti varmasti Ylistaron painijan. Sarjan ulkopuolisessa ystävyysmatsissa Heli voitti yllättäen jakson Vähäkyrön Miia Majasaaren. Viime hetken niskalenkki toi jaksovoiton. Toisella jaksolla kokeneempi Miia selätti Helin.

Pojat alle 17 v
32 kg: 1) Aleksi Seppälä LaihLu, 2) Joni Komppa YKV, 3) Vilho Yli-Hannuksela IK, 4) Santeri Korpela IK, 5) Jere Siipola LaihLu, 6) Santeri Kvist KaJu, 7) Joona Vuoti ViVo.

Santeri - Joni Komppa selkähäviö. 2. jakso (6-7, 0-4)

Santeri - Santeri Korpela pistehäviä (0-4, 0-4)

Santeri paini kisoissa yhden hyvän jakson. Eka jakson niukka 7-6 tappio pari kiloa painavammalle Joni Kompalle ei ollut mikään huono suoritus. Toisen jakson puhditon paini sen sijaan oli. Sama linja oli kaima Korpelaa vastaan. Epätoivoista niskalenkin yriystä, vaikka kaveri selvästi pidempi. Olisiko kannattanut mennä jalkoihin tai yrittää käsivartta? Ja yhden jakson häviäminen tai kaverin meneminen johtoon ei ole painiottelussa mikään ihmeellinen asia.

35 kg: 1) Valtteri Uusi-Ranta IK, 2) Samu Rajakangas VaaTo, 3) Eero Ylinen AU, 4) Waltteri Latvala VVV, 5) Miikka Alasaari NJ, 6) Eetu Saukkosaari YKV. Joel Mettala ei sijoittunut.

Joelista oli puhti pois. Ei kyllä mikään ihme, sillä harjoituksista on oltu useammin poissa kuin paikalla. Mitaleja ei tule jatkossakaan, jos harjoituksissa ei käydä säännöllisesti. Tällä harjoitustahdilla KLL-painit jäävät väliin.

38 kg: 1) Akseli Yli-Hannuksela IK, 2) Teemu Kujala IK, 3) Valtteri Loppi IK, 4) Niko Nevanperä IK, 5) Johan Mettala KaJu.

Johan joutui jättämään kisat kesken, kun polvi vääntyi pahasti kolmannessa ottelussa Niko Nevanperää vastaan. Niko voitti eka jakson 1-7, mutta toisella jaksolla numerot olivat Johanille 6-0. Kolmas jakso jäi sitten kesken, kun polvi vääntyi.

Eka matsisssa Johan pyöritti avausjaksolla 6-0 numerot Valtteri Lopista, mutta hyppäsi toisella jaksolla turpalukosta selälleen. Sarjan voittaneesta Akseli Yli-hannukselasta Johan otti 2-0 johdon, mutta sitten huono kravattiyritys vei selälleen.

Johanin perisynti on yritys ratkaista ottelu kymmenessä sekunnissa. Malttia lisää kisoihin ja useammin harjoituksiin olisi hyvä lääke. Voimat riittävät, mutta ei se kaikkea ratkaise. Ja valmentajan ohjeita kannattaisi kuunnella..

Pojat alle 12v
26 kg: 1) Joona Pöytälaakso IK, 2) Pyry Lipponen KaJu, 3) Aaro Kankaanpää IK, 4) Janne Koivisto IK, 5) Joona Mustikkamaa SPM, 6) Ville Rantala JaJa.

Sarjan voitto karkasi Pyryltä heti eka matsissa, kun Joona Pöytälaakso pääsi ihan viime sekunneilla käyttämään Pyryn sillassa ja ajan päättyessä taululla oli lukemat 7-6. Eka tappio ei Pyryä masentanut, vaan jaksoi nyt maltilla painia huoltajan ohjeiden mukaan. Jopa mattotuomarina ollut Miro oli huomannut, kuinka hyvin ohjeet menivät perille: "Pyry teki justiin niin kuin neuvoit"

Viidestä matsista saldona yksi niukka tappio, kaksi selkävoittoa ja kaksi ylivoimaista pistevoittoa. Nyt oli otteet mallillaan.

40 kg: 1) Otto Ketonen IK, 2) Milad Gardniya KaJu, 3) Alex Lehtimäki LaVe.

Milad kuului Ilmajoelle kerhoon: "Valmentajan ohjeita ei tarvitse noudattaa ja niskalenkillä ongelmat ratkeaa" Rusasen Tomin tuttu vastustaja Otto pisti Miladin selälleen. Sen sijaan selvästi kokemattomampi Alex kukistui. Vähän enemmän hikeä salilla, niin tulosta syntyisi enemmän.

45 kg: 1) Tuukka Härkönen KaJu, 2) Aaro Mäki-Jouppila IK.

Tuukka on tulevien isojen sarjojen painijoita, joille ei hirveästi ikäisiä matsikavereita löydy. Ilmajoen vuotta vanhempi painija pääsi jo välillä karkaamaan 5-2 johtoon, mutta Tuukka taisteli hyvin sillasta pois ja pisti kaverin lopulta maltilla selälleen. Hyvä matsi! Ja hyvin meni reissu myös muuten, vaikka eka kertaa oli mukana ns. yönyli-reissulla.