Tällä porukalla yritettiin Lapuan valloitusta. Lapualaisten liike oli sen verran liukasta, että parantamisen varaa jäi. Ainakin osalla porukkaa.
Hengailevat painijat. Missä Miladin tytöt?
Tomi ja Milad ottivat tiukan matsin. Syksyn aikana hyvin treenannut Milad on ollut aavistuksen niskan päällä viime aikoina.
Kestin Pasi ihan vinksin vonksin. Jos välttämättä haluat nähdä Pasin pystyssä, niin käännä tietokoneesi näyttöä.

Kvistin Jounin komentama kahdeksan painijan sissipartio kävi suorittamassa tiedusteluretken Lapualla kreikkalais-roomalaisen painin maailmaan. Sarjavoittoon ylsivät Pyry ja Heli. Heistäkin Heli paini vapaata. Tarkemmin reissusta kaukopartiota johtaneen kapteenin raportista.

Paluu krekon pariin Pohjanmaalla

Syksyn vapaapainikausi alkaa pikkuhiljaa lähestyä loppuaan. Krekon kausi puhkaistiin lauantaina Lapualla perinteisessä Kankuri Cupissa. Juntta lähetti kisoihin täyden autolastin vääntäjiä. Ja kahdeksikkomme kannatti lähteä "yön yli"- reissulle, sillä tavoilleen uskollisena lapualaiset olivat järjestäneet hienot kisat.

Junttalaisten kannalta kisa oli hyvä herätys alkavaan kreikkalaisroomalaisen treeniin. Tyyli oli suurimmalla osalta painijoistamme täysin kadoksissa, mutta eipähän tuo paljon häirinnyt. Hauska reissu oli jälleen kerran! Liekö majoittuminen Simpsiössä ollut liian mukava, sillä poikkeuksellisen moni painijamme löysi päivän mittaan itsensä selältään molskilta. Heli ja Pyry tekivät puhtaan päivätyön ja päätyivät sarjojensa mestareiksi.

Aloittelijat 37kg/Pojat

1. Joonas Korkiakoski JaJa

2. Pasi Kesti KaJu

3. Teemu Seppälä LaVi

Joonas - Pasi  SV

Ekassa matsissa Pasi hieman jännitti kreikkalaisen painimista, kuten melkein kaikki muutkin junttalaiset. Tasoero oli selvästi Joonaksen eduksi, mutta pääsipä Pasi kerran täräyttämään käsivarresta. Ottelu päättyi selkätappioon hienosta sillasta huolimatta tilanteessa 4-7 Joonaksen eduksi.

Pasi – Teemu YPV

Toinen ottelu oli päivän helmi. Pasi osoitti, että Pekan neuvoja kannattaa kuunnella treeneissä. Teemu yritti kahdesti niskalenkkiä ja yhtä monta kertaa Pasi jatkoi lenkin kolmen pisteen arvoisesti. Siitä ansaittu YPV ja leveä hymy kasvoille.

Kilpasarjat

Tytöt 50kg

1. Heli Moliis KaJu

2. Heidi Kiikka YKV

Heli – Heidi SV

Tytöt olivat ”dietanneet rajusti tätä kauden päätapahtumaa varten”. Tyttöjen tasoero tuli selväksi heti ottelun alkumetreillä. Heli ei antanut vastustajalle mitään mahdollisuuksia.  Helillä on kovasti motivaatiota treenata ja kisata. Ja kun kotisalilta ei tyttöjä vastukseksi löydy, niin reissusta pitää käydä. Ja mikäs on käydessä, kun reissussa on hauskaa ja näkee kivoja kavereita.

Pyry – Juho SV toisessa erässä

Eka matsi oli Pyrylle hankalin. Juho esti alussa hienosti kaikki Pyryn yritykset ja meni johtoon taakse menolla. Pyry kokosi itsensä ja tarjoili erässä kolmen pisteen arvoisen häränkäännön pystystä ja käsien alta vedon matosta. Eka erä pisteillä Pyrylle. Toisessa erässä Juho kääntyi selälleen.

Pyry – Nestori SV toisessa erässä

Ekan matsin voiton jälkeen Senior Lipponen kasvoi ainakin sentin. Eka erä Nestoria vastaan päättyi YPV:oon, parhaimpana antina jälleen häränkääntö pystystä. Toisessa erässä vastus kääntyi selälleen. Erän paras anti oli käsivarsilenkin jatko. Pekan oppeja osataan siis myös tilanteen mukaan soveltaa.

Pyry – Otto

Monipuolisen päivän päätteeksi Pyry tarjoili käsivarren, jonka seurauksena vastustaja taipui selälleen ekassa erässä. Pyry kehittyy hienosti hyvässä treeniseurassa.

31,5kg

1. Joona Pöytälaakso IK

2. Santeri Kvist KaJu

3. Erik Leikkari AU

4. Juuso Jokinen YKV

Joona – Santeri SV

Santerilla oli ekassa matsissa omien sanojen mukaan kreko aivan unohduksissa. Totta. Kaveri vei ja Santeri vikisi. Santeri tarjosi Joonalle onnistumisen elämyksiä taipumalla selälleen kolmen pisteen tappioasemassa.

Santeri – Juuso SV

Toisessa matsissa Santtu heräsi tosiasiaan, etteivät vanhat meriitit paljoa paina. Juuso meni selälleen alle kymmenen sekunnin. Se oli yksi päivän nopeimmista selätyksistä.

Santeri – Erik YPV

Erikiä vastaan Santeri teki nopeasti kaksi kolmen pisteen käsivartta, josta YPV. Mattotuomari läiskäsi kätensä vielä selätyksen merkiksi. Luemme siis jälkeenpäin ottelutuloksista kumpi oli pöytäkirjaan kirjattu lopputulos.

33kg

1. Ville Nousiainen SPM

2. Jere Suojanen NJ

3. Niilo Talvitie LaVi

4. Arttu Karppinen Kaju

Jere – Arttu SV toisessa erässä

Jere vei ekan erän selvästi 7-0 (YPV). Arttu ei antanut missään vaiheessa periksi vaan puolusti erityisesti matossa hyvin. Artun omat yritykset rajoittuivat liikaa käsivarsiheiton yrityksiin. Toisessa erässä puolustaminen ei enää auttanut, vaan selkätappio oli tosiasia.

Ville – Arttu 1-0, YPV

Artun paras matsi oli sarjan mestaria vastaan. Ekassa erässä yritettiin taas käsivartta. Siinä ei onnistuttu, mutta käsivarresta pidettiin sen verran tiukasti kiinni, ettei vastustajakaan saanut paljoa aikaiseksi. Toinen erä oli jo selvempää Villen hallintaa. Erä päättyi Villen YPV:oon (7-0). Käsivarsi on ollut tähän saakka Artun vahva ase, mutta liikevalikoimaan täytyy saada leveyttä vastusten kovetessa.

Niilo- Arttu SV

Ottelusta ei jäänyt paljon kerrottavaa, sillä Niilo hoiti homman kotiin selätyksellä ekassa erässä ilman sen kummempia tilastomerkintöjä. Arttu paini koko kisan kuitenkin hirmuisen reippaasti; tappioita ei kiukuteltu, eikä surtu.

40kg

1. Otto Ketonen IK

2. Milad Gardniya KaJu

3. Tomi Rusanen KaJu

Otto – Milad SV

Milad avasi ottelun hienosti 3 pisteen johdossa. Mikä parasta pisteet tulivat rullista. Sitten hävisi johtotähti. Ihmeellinen pakonomainen käsivarsiyritys todella huonosta paikasta päätyi lopulta Oton tekemään selätykseen. Miladilla oli voiton avaimet käsissään. Tällä kertaa yliyrittäminen vei voiton älystä.

Otto – Tomi

Tomi meni lenkistä selälleen alle kymmenen sekunnin. Yleinen piirre pojilla oli hengailu, kun olisi pitänyt lämmitellä ja hakea ottelutuntumaa. Ehkä seuraavalle kerralla painitaan, kun on painin aika ja hengaillaan sitten painit on painittu. Tomin kohdalla ei ole muusta kysymys kuin treenaamisesta. Ilman treeniä ei tule tuloksia.

Milad – Tomi 7-1, 9-3

Milad otti Tomista voiton jo toisen kerran peräkkäin. Milad oli selvästi aktiivisempi. Hän vei Tomin pari kertaa ulos matolta ja Tomi heräsi heittämään vasta maton ulkopuolella. Tomin pää jäi alvariinsa Miladin kainaloon ja siitä päästiin monesti yrittämään; osa onnistui, osa ei. Matossa Tomin aseena oli häränkääntö. Ase oli tylsä, sillä seurakaveri tiesi miten sitä vastaan puolustetaan.

50kg

1. Niko Vuorenmaa LaihLu

2. Alex Lehtimäki LaVe

3. Tuukka Härkönen KaJu

Niko – Tuukka SV

Ekassa matsissa Tuukka puolusti matossa tapansa mukaan pitkään, mutta päätyi lopulta sitkeän taistelun jälkeen selälleen.

Alex – Tuukka

Kaveri vei kaksi kertaa lenkistä, joista toinen päätyi selälleen. Eka lenkki oli pahasti kiinni kaulalta, josta tuomari huomautti Alexia. Toisessa Alex korjasi otteen ja käänsi Tuukan selälleen.

Tuukka joutui painimaan tällä kertaa painavampia ja taitavampia kavereita vastaan. Vaikka tappiot alussa harmittivatkin, niin lopussa oli kuitenkin hyvä mieli. Uran komein pytty Pohjanmaan paineista ja useita voittoja arpajaisista, joiden Tuukka tiesi ilostuttavan isää ja äitiä.

Lapuan painien jälkeen on mukavaa jatkaa treenaamista ja kisaamista monta kokemusta rikkaampana. Toivottavasti myös Mettälän veljekset löytävät tiensä jälleen salille. Painikaverit kaipaavat jo. Pekan ryhmän painijoista alkaa kehittyä hienoja nuoria. Pienen isällisen ohjauksen jälkeen omat jäljet siivotaan niin majoituksessa, kisapaikalla kuin autossakin ja käyttäytyminen on hyvää. Eikä tämä estä sitä, ettemmekö voisi pitää hauskaa ja hassutella, kun on sen aika!

Seuraavaksi matkataan Varkauteen. Siellä painitaan vielä vapaata. Kisan päälle on luvassa kylpyläreissu, jos kisat menevät hyvin ja osataan käyttäytyä opetetulla tavalla…