Kokemusta SM-molskilta

14.4.2013

Mitalit ja pistesijat jäivät vielä Miladilta ja Konstalta Ilmajoen SM-kisoista ottamatta. Arpa oli kohtuullisen kova, eikä vielä voimat riittäneet parempaan.

Milad kohtasi 58 kilon sarjassa TWM:n Markus Kallio, joka hoiti ottelun jaksoin 2-0. Eka jakso meni 0-0-tilanteessa mattopainiin ja "Miltsu" sai yrittää vyörytystä. Turkulaisen puolustus piti ja voitto kaverille. Toisella jaksolla Markus pääsi kerran jakson ja vei toisenkin jakson lukemin 1-0. Ihan hyvä ottelu, mutta urheilussa paremmalleen häviää. KAdettien kisoihin päästään vielä kolme kertaa, joten aikaa on.

50 kilon sarjasa Konsta kohtasi eka kierroksella mestariksi painineen Kasperi Lehtonen. Kasperi vei molemmat jakson ylivoimaisella pistevoitolla. Kun vastustaja meni finaaliin, niin Konsta pääsi keräilyjen kautta kokeilemaan sijoituksen parantamista. Kemin Samuli Saukkoriipi tuli vastaan ja ensimmäisen värikäs jakso tuli Konstalle lukemin 7-7. Selätys oli lähellä molemmilla painijoilla heti ekalla jaksolla.

Toisen jakson siltatilanteessa Konsta lopetti ihan suotta taistelun ja meni liian helposti selälleen. Painiottelut etenkin jaksopainissa tulee taistella aina loppuun asti! Jos haluaa luovuttaa, niin suotta edes matkustaa kisapaikalle.

Kaikkiaan kisat olivat odotetunlaiset. Hieman paremmalla arvalla olisi otteluvoittojakin voinut tulla. Etenkin Konstan otteissa näkyi kovien matsien puute samanmittaisten kaverien kanssa. Onneksi ohjelmassa on leiriä ja parit kisat ennen Kotkan KLL-vääntöjä.