Juntta onnittelee - Nooralle SM-pronssia

13.12.2014

Noora Partanen paini SM-pronssia

Kajaanin Juntan Noora Partanen onnistui heti uransa ensimmäisissä SM-kisoissa pronssimitalin arvoisesti. Partanen nappasi lauantaina Vaasassa painituista alle 17-vuotiaiden vapaapainin Suomen mestaruuskisoista pronssia tyttöjen 70 kilon sarjasta.

Mitali ratkesi heti päivän ensimmäisessä ottelussa. 13-vuotias kajaanilaistyttö sai vastaansa neljä vuotta vanhemman Muuramen Katri Minkkisen, mutta ei antanut ikäeron hämmentää, vaan taisteli pistevoiton lukemin 8-7.

-Noora oli pisteen tappiolla lukemissa 7-6 vielä 15 sekuntia ennen loppua, mutta meni aivan väkisin taakse viime sekunneilla ja otti kaksi pistettä. Järkevää painia ja hyvää taistelua, totesi valmentaja Heli Moliis kisapaikalta.

Kahdessa seuraavassa ottelussa sarjan hopeamitalisti Maiju Siltala ja mestari Noora Korpi olivat vielä liian vahvoja, joten mitalin väriksi varmistui pronssi.

Viime hetken loukkaantumiset verottivat Juntan edustusjoukkoa SM-molskilla niin, että tuoreen pronssimitalistin lisäksi matolla nähtiin vain poikien 63 kilon sarjassa paininut Konsta Kvist. Avausottelussa tuli tappio HPM:n finaaliin edenneelle Miika Kaivolaiselle pistein 12-3. Lopullisesti matsit päättyivät tappioon ensimmäisessä keräilyottelussa Vaajakosken Niko Lambergille lukemin 0-7.