Santeri paini SM-pronssia

19.4.2015

Onnittelut Mestarille. Pronssia napannut Santeri onnitteli palkintojen jaossa rehdisti kaveriaan Elias Salmelaa.

Kajaanin Juntta sai lauantaina uuden SM-mitalistin, kun Santeri Kvist sijoittui pronssille alle 17-vuotiaiden poikien kreikkalais-roomalaisen painin 46 kilon sarjassa. Kisat väännettiin lauantaina Kotkassa.

Santerin kisaurakka koostui viidestä ottelusta, joista neljä päättyi voittoon ja yhdessä tuli tappio.

Avauskierroksella Lapuan Patrik Huhtala hoitui ylivoimaisella pistevoitolla ja seuraavassa ottelussa Vantaan Sammon Juho Ronkainen päätyi selälleen. Kolmannella kierroksella painittiin finaalipaikasta ja vastaan tuli kisojen ylivoimaisin mestari Lapin Lukon Elias Salmela, joka kukisti kajaanilaisen reilussa minuutissa.

Tappion jälkeen edessä oli keräilyottelu pronssimatsiin pääsystä. Seinäjoen Erik Leikkari johti jo pahimmillaan 8-2, mutta aivan ensimmäisen jaksolla lopulla Santeri pääsi kaveri sylille ja komea syliheitto päättyi nopeaan selätykseen.

Pronssiottelu Porin Mikael Hellmania vastaan oli ohi 22 sekunnissa. Siinä vaiheessa pinnat olivat 8-0 ja kaveri selällään.

Juntan toinen edustaja Konsta Kvist hävisi ainoan ottelunsa, eikä sijoittunut.