Konsta yllätti SM-hopealla

24.1.2016

Kvistin Konstasta on kehittynyt reilussa kuukaudessa kaksinkertainen vapaapainin SM-mitalisti. Kajaanihallilta irronneen kadettien SM-hopean lisäksi palkintokaappia täydentää nyt SM-hopea myös junioreista.

Kisoissa oli mukana ensi kertaa myös virolaisia vastustajia. Ensimmäinen Viron vastustaja juoksi 20 sekunnissa Konstan niskalenkkiin ja toisessa ottelussa tuli voitto Viron Rainer Grosbergista pistein 9-2. Loppuottelupaikka varmistui selkävoitolla Helsingin Hakan Jami Järvisestä.

66 kilon finaalissa vastaan asettunut Viron Aimar Andruse oli sitten jo liian kova vastustaja. Andruse oli aiemmin päivällä voittanut alkuotteluissaan kaikki matsit ylivoimaisilla pistevoitoilla ja niin kävi myös finaalissa.

Juntan muista painijoista Noora Partanen oli lähellä mitalia naisten 72 kilon sarjassa. Vielä tauolla Partanen johti pronssiottelua tasapistein 5-5 Ylistaron Noora Korpea vastaan, mutta muutama oma virhe toisella jaksolla käänsi pronssimatsin Pohjanmaan tytölle.

Kolmas kajaanilainen Milad Gardniya loukkaantui avausottelussaan ja matsit jäivät raajarikkona tällä kertaa kahteen otteluun.