Puolet Juntan porukasta mitaleilla KLL-paineissa

23.10.2017

30 kilon sarjan kolme parasta tyttöä.
Pieni, mutta vaarallinen.
Muhammed, Nestori Mannila ja Jedi Lönn palkintopallilla.
Hymykin irtosi mitali kaulassa, vaikka hieman tappio rassasi. Kaveri oli vain tällä kertaa liian hyvä.

Neljällä painijalla mestaruus, hopeamitali, neljäs sija ja se neljäskin painija 30 sekunnin päässä mitaliotteluisa. Nuoret Juntan painijat esiintyivät edukseen Vaasan KLL-molskilla.

Mestaruuteen painin tyttöjen 30 kilon sarjassa Martta Heikkinen. Täyttä kuvaa tytön taidoista ei saatu, sillä yllätttäen tyttö solahti aiottua pienempää sarjaan ja selvästi nuoremmista tytöistä ei löytynyt kunnon vastusta. Ainoastaan yksi neljästä ottelusta kesti täyden ajan.

Martta on ruvennut luottamaan muihinkin liikkeisiin kuin häränkääntöön ja tämä on hyvä homma. Uutta tekniikkaa opetellaan juuri sen takia, että niitä käytetään kisoissa. Nyt vain jalkoihin menot kuntoon.

Hopealle sananmukaisesti taisteli Muhammed Kazemi 16-vuotiaiden poikien 54 kilon sarjassa. Kolme kovaa ottelua vei finaaliin, jossa Nestori Mannila oli yksinkertaisesti liian liukkas jalkoihin tulossa. Ei ennätetty kissaa sanoa..

Joka tapauksessa vajaat kaksi vuotta painineelta afgaanilta ihan loistava suoritus. Muhammedin asenteesta kisamolskilla on kyllä kaikilla opiksi otettavaa. Joskun on pakko taistella. Jalkoihin on vain saatava lisää liikettä ja tekniikan kanssa hommia paiskittava, ja kaikki on mahdollista.

Marjaana Gardniya aloitti kolmella voitolla ja otenkin ottelu Helsingin Vainiota vastaan oli oikeasti hyvää painia. Semifinaalissa vastaan tuli Muhoksen Mimmi, jolle oli tullut takkiin aiemmin. Ja niin tuli tälläkin kertaa pinnoin 6-4, kun omat yritykset ja painirohkeus katosi. Pronssimatsissa tappio Järvenpään Luostariselle.

Peltoniemen Veetu paini kolme hyvää ottelua, vaikka pisteille ei vielä ollut asiaa. Ensimmäisessä ottelussa oli kaverilla jo 8 pinnaa, ennen kuin kone käynnistyi. Komealla hakalenkillä kaveri toisella jaksolla selälleen.

Finaaliin saakka edennyt Luka Kajanne johti eka jakson jälkeen 2-0. Toisella jaksolla napsahti kipuliike kiinni ja sitten kajaanilaista vietiin. Pronssimatsiin mennyttä Ulvilan poikaa vastaan Veetu johti vielä 30 sekuntia ennen loppua 4-0, mutta sitten kaveri pääsi tasoittamaan ja menemään johtoon käppärillä. Ero kasvoi vielä lopussa, kun oli pakko hyökätä ja käppäri pamahti uudestaan.  Mutta hyvät kisat Veetulta.

Kajaanilaisten ottelut Vaasassa 21.-22.10.