Hyviä otteita Muhoksen molskilla

9.9.2018

 

Painikausi 2018-2019 avattiin Pohjois-Suomen osalta Muhokselta väännetyistä Tapsan paineista. Sarjavoittoihin saakka Kajaanin Juntan painijoista ylsivät tyttöjen 37 kilon sarjan Martta Heikkinen sekä 13-vuotiaiden poikien Milan Gardniya (26 kg) ja Pietari Vanhala (49 kg).

Juntan painijoiden ottelutulokset: 

 

 

Painituloksia

Tapsan painit

Muhos, 8.9.2018

Pojat kreikkalais-roomalainen paini, tytöt vapaapaini.

 

Pojat 17 vuotta

48 kg: 1) Oskari Talala IK, 2) Joona Pietilä OP, 3) Veetu Peltoniemi KaJu, 4) Saku Määttä OP

Veetu vaihtoi vanhempaan ikäluokkaan vääntämään. Tasaisessa koitoksessa tuli maksettua Saku Määtälle kalavelkoja viime kohtaamisesta. Pietilän Joonaa vastaan oli tilanne tauolla Veetun eduksi 4-4, mutta toisella jaksolla useamman vuoden vanhempi OP:n painija hoiti homman kotiin. Oskari oli tällä kertaa selvästi parempi. Liikettä ja matseja lisää, niin voittojakin irtoaa. Näillä syyskauden krekon kansallisilla ei ole mitään merkitystä vielä tässä vaiheessa kautta. 

55 kg: 1) Rasmus Heikura OP, 2) Mohammad Kazemi KaJu, 3) Teemu Maijala KI, 4) Joel Salmela LaLu

Muhis hoiteli varmoin ottein kaksi ensimmäistä otteluaan. Hyvin alkoi matsi Heikuraakin vastaan, mutta heitot oli vielä ruosteessa. Ottelun päättäneessä nilkka vähän pyörähti, joten alkuviikon juoksut ennen treenejä jää väliin. 

Pojat 13 vuotta

26 kg: 1) Milan Gardniya KaJu, 2) Niklas Sippala SalSa, 3) August Schmitt MuVo, 4) Onni Ojatalo KäTa

Milan on enää 1,1 kilon päässä KLL-kisoista. Kolme ylivoimaista selkävoittoa oli päivän saldo. Tämän vuoden parasta Milania.

49 kg: 1) Pietari Vanhala KaJu, 2) Arttu Kallio KI

Pietari teki päivän ainoasta ottelustaan turhan vaikean itselleen. Pistevoitto 5-4 sentään irtosi kovan päivätyön jälkeen. 

Alokkaat

31 kg: 1) Eetu Saastamoinen KKV, 2) Eelis Vanhala KaJu, 3) Jere Huotari MuVo

Eelis voitti oikeastaan aloittelijasarjan, sillä sarjan voittaja ei oikeastaan kyllä sellainen ollut. Eelis on aiemmin tainnut hävitä Jerelle, mutta komea niskalenkin jatko pelasti ja lopulta tuli selkävoitto. 

Tytöt

37 kg: 1) Martta Heikkinen KaJu, 2) Silja Hanhisuanto MuVo, 3) Enni Meripaasi LNM, 4) Roosa Rauhala HSKT SWE

Martta voitti sarjansa. Silja antoi kelpo vastuksen ja ottelu päättyi kajaanilaisen voitoksi 2-1. Tosin pystymmän painiasennon myötä olisi pinnoja tullut enemmänkin. Painiasento kuntoon ja pari kiloa lisää, niin SM-kisat ovat harkinnassa joulun alla. 

46 kg: 1) Jutta Ala-Ranta IK, 2) Ninna Ala-Ranta IK, 3) Marjaana Gardniya KaJu, 4) Ronja Heikkinen KaJu, 5) Sara Pitkänen KaJu, 6) Sofia Rauhala HSKT SWE

Marjaana paini Juntan porukasta ehdottomasti parhaiten. Ala-Rannan kolme vuotta vanhemmille kaksosille kärsityt niukat 1-0 ja 2-1 tappiot olivat näyttö siitä, että taistelutahtoa löytyy, vaikka vastustaja etukäteen onkin paperilla kovempi. 

Ronja voitti seurakaveri Saran ja nuoren Ruotsin tytön. Sara puolestaan ruotsalaisen. Lisää rohkeutta tehdä liikkeitä ja etenkin taistelua kaivataan. Ensin ollaan kovia vastaan minuutti, sitten kaksi, kolme ja lopulta täysi aika. Ja niitä pisteitäkin rupeaa syntymään, kun tosisaan taistellaan.