Neljän suora - vain kultaa jäi puuttumaan

30.8.2021

Veetu Peltoniemi (vas.) ja Pietari Vanhala väänsivät Juntalle parit SM-mitalit Kuortaneen SM-viikonlopusta.

Juntan kilparyhmä väänsi tehokkaasti Kuortaneen SM-viikonlopun toisena päivänä. Pitkän päivän päätteeksi tuli seurojen välisissä pisteissä yhdeksäs sija ja sijat 2, 3, 4 ja 5. Vain sitä kirkkainta mitalia jäi puuttumaan.

85 kilon sarjaan noussut Pietari Vanhala väänsi ensimmäisen SM-mitalinta 9 kilon alipainoisena. Avausottelussa 9 kiloa raskaampi Turun Roope Rusi nappasi Pietarin syliinsä ja selätti hänet avausjaksolla. Sitten tuli kaksi hallittua voittoa niskalenkillä. Hopeamitali varmistui, kun Helsingin Painimiesten Sakari Karhu joutui luovuttamaan kylkivamman takia.

Nyt vain ruokaa lautaselle tolkusti lisää ja Joulupukille lahjatoive Kippari-Kallen hauiksista. Tosin itsekin voi aina enempi treenihommiin panostaa. Se voi olla varmempi tie.

Veetu Peltoniemi otti 15-vuotiaiden 68 kilon sarjassa ensimmäisen SM-mitalinsa kreikkalaisroomalaisessa painissa. Finaalipaikka karkasi lohkon kärkiottelussa YTK:n Luka Kajanteelle, joka voitti tiukan ottelun 7-3. Veetu johti matsia 3-0, mutta Kajanne pääsi taakse niskalenkin passattuaan ja rajuilla vyörytyksillä hoiti voittopisteet.

Veetu napsi alkulohkossa kaksi otteluvoittoa selvin sävelin ja eteni pronssimatsiin. Siinä HPM:n Joona Junnila koki selkätappion kajaanilaisen johtaessa 7-0.

Pronssiotteluun ylsi myös Olavi Pääkkönen 57 kilon sarjassa. Alkulohkosta irtosi kaksi voittoa, mutta sarjan voittanut YTK:n Oskari Pursiainen ja pronssiottelussa vastaan tullut Otto Pääkkönen olivat tällä kertaa liian kovia.

Alle 20 vuotiaiden juniorien 72 kilon sarjassa vääntänyt Igor Mikhailov oli sarjassaan viides.. Kilparyhmän kuopukset Veeti Passi ja Veikka Kärkkäinen olivat SM-molskilla ensi kertaa. 1,5 vuoden kisatauko ja isot puitteet jännittävät, mutta hyvin pojat hommansa hoisivat. Tosin otteluvoittoja ei tällä kertaa tullut.

Sunnuntain ottelujen tulokset kajaanilaisittain täällä

Lauantaina painituissa alle 17-vuotiaiden kreikkalaisroomalaisen painin SM-kisoissa Veetu oli neljäs 65 kilon sarjassa. Silloinkin loppuotteluun pääsyn esteenä oli YTK:n Luka Kajanne, joka voitti 5-3. Pronssimatsi päättyi puolestaan 12-9 tappioksi Raision Artturi Kotilaista vastaan.

Olavi Pääkkönen ylsi myös lauantaina SM-pisteille. Kahdella otteluvoitolla irtosi viides sija 55 kilon sarjassa.